|

5 interieurtrends die je niet wil missen in 2024

5 interieurtrends die je niet wil missen in 2024

Bij Radero zijn we gek op interieurinspiratie. Denk: eindeloos pinnen op Pinterest en scrollen op Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Dit zijn volgens ons de vijf belangrijkste woontrends!

1. Going green

Hoewel wij groen een mooie kleur vinden – maar dat had je vast al door – bedoelen we met deze trend: duurzaamheid. Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, kurk en rotan zie je steeds meer terugkomen voor een warme en organische uitstraling.

Ook geven we oude materialen steeds vaker een tweede leven. Recycling is niet alleen goed het milieu, maar ook voor je portemonnee natuurlijk!

Daarnaast worden we met z’n allen steeds bewuster van het productieproces en vinden we het als consument belangrijk om te weten waar producten vandaan komen.

Onze gordijnen bijvoorbeeld, deze worden gemaakt van duurzame, circulaire en bio-based stoffen. En ook nog eens volledig geproduceerd in eigen fabriek. Daar zijn we trots op!


2. Soft neutrals

Zachte, neutrale kleurenpaletten blijf je terugzien, ook dit jaar. Denk aan verschillende wit-, beige-, zand- en aardetinten. Deze rustgevende tinten creëren een serene en tegelijkertijd warme uitstraling in jouw interieur.


3. Bold statements

Zoals dat vaak gaat met trends, is er ook een grote tegenhanger van de ‘soft neutrals’ trend, die voor flink wat contrast zorgt. We hebben het over een interieur vol verrassende kleurencombinaties, eyecatchers en statement pieces. Er is lef voor nodig, maar het kan voor de mooiste resultaten zorgen!


4. Wavegordijnen

Wavegordijnen zien we steeds meer voorbijkomen. De golvende bewegingen van de stof zorgt voor luxe en tegelijkertijd luchtigheid in je interieur. Hiermee creëer je een prachtig effect in je interieur!


5. Mixed materials

Ook hier kunnen we niet meer omheen: het combineren van verschillende materialen. Het contrast van zachte materialen en stoffen met veel textuur maakt je interieur spannender dan wanneer alles dezelfde look and feel zou hebben.

Benieuwd hoe onze stoffen in het echt eruit zien en aanvoelen? Vraag dan gratis kleurstalen aan.

Oh en volg je Radero al op Pinterest, Facebook en Instagram? Hopelijk zien we je daar voor nog meer interieurinspiratie!