Het inmeten van wave gordijnen

Het inmeten van de gordijnen is heel gemakkelijk. Bekijk de video of download de meetinstructies. Ook bieden wij een gratis online inmeethulp aan.

Tips om mee te beginnen

  • Gebruik goed materiaal, een metalen rolmaat of een vaste meetlat om in 1x te kunnen meten.
  • Begin met het meten van je (toekomstige) rails voordat je de breedte van je gordijn gaan berekenen.
  • Meet meerdere keren, zo kun je je niet vergissen .
  • Hang bij voorkeur eerst de rail op voordat je gaat meten. Of bepaal nauwkeuring waar de rails straks komt te hangen. Hou er rekening mee dat je 9 cm voor én 9 cm achter de rail nodig hebt voor de golven van het gordijn.
  • Houd rekening met vensterbanken, raamhendels en verwarmingsbuizen. Het is belangrijk dat de gordijnen vrij hangen.
  • Ligt er nog geen vloer? Houd rekening met de dikte van de nieuwe vloer.
  • Kies bij voorkeur kamerhoge stoffen voor een wave gordijn. Bij een banenstof is de kans groot dat een naad op een wave golf uitkomt en bij een kamerhoge stof heb je geen naden.

De breedte van je gordijnen meten

Breedte rails meten
Breedte rails meten

Heb je nog geen rails? Neem voor de breedte van de rails de breedte van het raam en reken 20 cm extra aan beide zijden.
De gehele wand bedekken? Reken de afstand van muur tot muur en haal hier 2 cm af. Nu weet je de breedte van je rails. Easy!

Breedte gordijn meten
Breedte gordijn meten

Heb je al een rails? Meet de breedte van de rails. Tel hier vervolgens +5 cm bij in geval van een wave gordijn. Zo voorkom je dat het gordijn gaat kieren, omdat het altijd iets terug veert. Easy!

De hoogte van je gordijnen meten

Hoogte gordijn meten
Hoogte gordijn meten

Heb je nog geen rails? Bepaal eerst waar je rails komt te hangen. Meet de afstand van de onderkant van de rails tot de vloer op 3 plaatsen: links, midden en rechts. Haal van de kleinste maat 1,5 cm af. Thats it!

Hoogte gordijn meten
Hoogte gordijn meten

Heb je al een rails? Meet de afstand van de onderkant van de rails tot de vloer op 3 plaatsen: links, midden en rechts. Haal van de kleinste maat 1,5 cm af. Thats it!

Hulp nodig?

De snelste manier om advies te krijgen, is met behulp van verschillende foto’s van de ruimte waar de gordijnen komen te hangen. Wij kijken graag met je mee en zullen je gelijk gratis advies op afstand geven.

Image 36221627269410
Image 36221627269410