Duurzame gordijnen

Verantwoord omgaan met onze planeet is een gedeelde verantwoordelijkheid. We willen dat de volgende generatie, net als wij, moet kunnen genieten van al het prachtigs dat onze aarde te bieden heeft. Duurzaamheid is erg belangrijk voor ons en is zelfs verweven in ons DNA. Duurzaam werken is niet alleen ons uitgangspunt; het is een absolute voorwaarde. 

Duurzaam ondernemen

Bij Radero nemen we vakmanschap serieus en hechten we waarde aan kwaliteit en maatwerk. Functionaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Denk aan gordijnen die niet alleen mooi zijn, maar ook isoleren, brandwerend zijn, geluid dempen en verduisteren. Waar je zeker blij van wordt, is onze visie op duurzaam ondernemen. We belasten het milieu niet onnodig. Daarom gebruiken we gerecycled polyester afkomstig van petflessen en snijafval uit de t-shirtproductie in onze gordijnen. Dus, wanneer je jouw huis inricht met de gordijnen van Radero, draag je ook actief bij aan duurzaamheid.

Oeko-Tex Standard®100

Oeko-Tex Standard®100 is een test- en certificeringssysteem voor textiel, gericht op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen met het oog op de gezondheid van de eindgebruiker. Hoewel het label zich primair richt op de gezondheidsaspecten van textielproducten, overlappen de richtlijnen voor het gebruik van schadelijke stoffen ook met de ecologische dimensie van duurzaamheid, met aandacht voor natuurlijke grondstoffen en processen.

Global Recycle Standard

Bij de keuze voor gerecycled materiaal hanteren we de Global Recycle Standard (GRS), een van de meest erkende internationale standaarden en een sterk opkomend keurmerk voor textiel. GRS gaat niet alleen over de inhoud van gerecycled materiaal, maar kijkt ook naar ecologische, sociale en chemische aspecten binnen de productie. Het is een standaard die de garantie biedt voor gerecyclede materialen en bijdraagt aan schadebeperking tijdens de productie. GRS is van toepassing op stoffen die meer dan 20% gerecyclede vezels bevatten en die in de gehele keten voor ons zijn gecertificeerd. Vanaf 50% gerecycled materiaal mag er een product specifieke claim op de stof worden gelegd.